Örterna

Green Peel örtblandning består av 100% naturliga produkter och man tar olika delar ifrån de olika växterna för att alltid uppnå den bästa effekten!

 

Åkerfräken – Equisetum arvense

Anti-inflammatorisk

Förbättrar hudens struktur. Åkerfräken har en hög nivå av silikon, vilket hjälper till att skapa kollagen, som ger näring åt din hud och dina naglar. Tack vare dess avgiftande egenskaper ser den till att dina naglar och din hud blir fri från gifter, bakterier och svamp. Åkerfräken motverkar uppkomsten av hudfläckar, eksem samt rynkor, och kan även lindra hudbristningar.

 

 

Ringblomma – Calendula officinalis

Förutom att verka bakteriedödande har ringblomman, tack vare sina verksamma ämnen, flera andra egenskaper som kan vara gynnsamma när det kommer till hudvård. Den är bland annat rengörande, milt sammandragande, vårdande (speciellt för torr och skadad hud) och lugnande för en irriterad hud. Dessa egenskaper gör att ringblomman passar dig med eksem, klåda, svårläkta sår och självsprickor. Den skonsamma blomman passar såväl känslig och torr hud som fet och oren hud. Dessutom är ringblomma en vanlig ingrediens i hudvård för bebisar och små barn, där den passar speciellt bra mot blöjeksem och röda barnrumpor.

 

Aloe Vera – Aloe barbadensis

Aloe vera är en välkänd gammal läkeväxt som under tusentals år använts i egenmedicin. Aloe vera har unika egenskaper som återfuktar och läker torr, skadad hud. Innehåller enzymer, vitaminer, polysaccharider och aminosyror. Har en otroligt läkande effekt på huden.

 

 

Kamomill – Matricaria recutita

Rik på bisabolol och azulen

Anti-inflammatoriska Kamomill är en av våra allra äldsta läkeväxter och en av de mest använda i Europa. Det är den prästkrageliknande blomman som används och kamomill växer vild i Sverige ofta på åkrar och vägkanter. Den kan lätt förväxlas med baldersbrå, ett vanligt ogräs, men kamomill har en karaktäristisk aromatisk doft som baldersbrå saknar. Kamomill innehåller flera medicinskt verkande ämnen och eteriska oljor där bland annat chamazulen som innehåller ett blått färgämne ingår.

 

 

Styvmorsviol – Viola tricolor

En del av violsläktet

Rik på karotenoider och salisylsyraderivater. Har länge använts som läkeväxt till exempel vid Akne, Oren hud, Svårläkta sår, för att behandla Eksem, Klåda och Torr hud. Styvmorsviolen innehåller ämnen som stärker huden och gör den mjuk. Till exempel Saponiner, Salicylsyra, Tanniner/Garvämnen, Slemämnen och Flavonoider,

 

 

Lungört – Pulmonaria officinalis

En del av gurkörtfamiljen

Rik på garvämnen och mineraliska näringsämnen. Lungört innehåller mucilago, mineralsubstanser, såsom silika, allantoin och tanniner. Dessutom innehåller växten flavonoider kaemferol och quercetin, som har en stark antioxidant effekt. Det finns också saponiner och kolhydrater, inklusive fruktaner i.

 

 

Groblad –  Plantago lanceolata

En del av grobladsväxter (plantaginaceae)

Rik på garvämnen och kiselsyra. Stärker hudens elastiska egenskaper genom att hämma nedbrytningen av elastin. Den har även fuktbevarande egenskaper.

 

 

Blågröna alger – Spirulina platensis

Innehåller över 259 olika ingredienser

En enkel encellig mikroskopisk blågrön alg som innehåller många hälsofrämjande egenskaper och består av totalt 70 procent protein. Protein är nödvändigt för friskt hår, hud och naglar. Det hjälper dig att bekämpa uppkomsten av åldrande på grund av det höga proteininnehållet och antioxidanter. Den innehåller nästan alla kända antioxidanter: C, B1, B5 och B5, zink, mangan, koppar, betakaroten, vitamin E och aminosyran metionin.

 

 

Blåstång – Fucus vesiculosus

Är en typ av brunalg

Fucus Vesiculosus, allmänt kallad blåstång, är en brunalg som är välkänd för sina många goda egenskaper. Den är mycket rik på vitaminer, mineraler, spårämnen, aminosyror och essentiella fettsyror – allt i rätt balans och i en organiskt bunden, lättupptaglig form.

Blåstång innehåller också alginater – en polysackarid som är rikligt förekommande i brunalgers cellväggar – som har förmågan att hämma kroppens upptag av tungmetaller och förorenande ämnen.

 

Sjögräs – Ulva lactuca

Det är de mjukgörande egenskaper som tången besitter som gör det till en råvara som passar bra för torr och skadad hud. Personer med psoriasis, eksem upplever en förbättring av huden efter ett tångbad.